на живо

ЦСКА надви "Левски" пред почти празни трибуни (СНИМКИ)

Рубен Пинто донесе победата с 3:2 в последната минута

ЦСКА победи драматично "Левски" с 3:2 в последното от шестте дербита между двата тима през сезона. Двубоят ще се запомни преди всичко с изключително ниския зрителски интерес. По-малко от 5000 зрители дойдоха на Националния стадион "Васил Левски".

Заради епидемия от контузени и наказани футболисти треньорът на "Левски" Делио Роси бе принуден да заложи на компромисен състав с двама юноши - Томислав Папазов и Юлия Юруков. Христо Янев, който записа треньорски дебют в дербито, не можеше да разчита само на една основна фигура - Фернандо Каранга.

Както се очакваше, ЦСКА започна по-настойчиво и бе близо до откриване на резултата в 9-ата минута. Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар от малък ъгъл, но Божидар Митрев успя да избие. Малко по-късно "червените" ликуваха - Рафаел Енрике се възползва от грешка на "синия" вратар и с лекота насочи топката за 1:0.

Постепенно "Левски" изравни везните на терена и започна все по-смело да поглежда напред. В 34-ата минута Станислав Манолев пропусна да удвои аванса на ЦСКА, а в следващата атака Паулиньо изравни. Бразилецът се възползва от подарък на Божидар Чорбаджийски, който върна нескопосано към Витаутас Черниаускас.

"Червените" отново излязоха напред в 57-ата минута, когато Малинов се разписа от въздуха след асистенция на Енрике. Двайсетина минути по-късно обаче "Левски" възстанови равенството след ефектен удар на резервата Станислав Костов с пета.

В заключителната фаза на двубоя "сините" притиснаха съперника и пропуснаха да нанесат решителен удар. Вместо това Рубен Пинто донесе трите точки на ЦСКА с попадение в последните секунди на редовното време.