на живо

ЦСКА не е затворена страница за Стамен Белчев

Треньорът се раздели с "Арда" Кърджали

cska.bg

Кризата заради коронавируса доведе до сътресения в първи български елитен футболен клуб. "Арда" Кърджали се разделя с чужденци, намалява драстично заплати, а от днес вече е и без треньор.

Стамен Белчев, който изведе тима до историческа промоция в Първа лига, напусна изневиделица и без предварителни сигнали за подобен ход.

"Донякъде беше изненадващо и за двете страни. Доста бързо се развиха нещата. Мисля, че се разделихме по най-добрия начин. Надали заради финансови параметри е поискал да си тръгне", каза за bTV президентът на "Арда" инж. Петър Пешев.

"Положението в последно време не ми харесваше. Основната причина е, че по-голямата част от чужденците ще напуснат клуба", коментира Белчев.

Той е категоричен, че няма предложения от други клубове, но търси ново предизвикателство с по-високи цели.

Бившият треньор на ЦСКА загатна, че "армейците" не са затворена страница за него: "ЦСКА е гранд в България, надявам се да не е затворена страница, и ако някой път имам възможност, може да се случат нещата. Аз съм професионалист, мога да бъда треньор на всеки отбор, стига да ме иска ръководството и да преценят, че мога да им помогна. ЦСКА си има треньор, който си върши добре работата", добави Белчев пред bTV.

Следващият треньор на "Арда" ще бъде българин, но от клуба все още не са се спрели на конкретно име.

bTV призовава: останете си вкъщи!