на живо

ЦСКА: Ние плащаме за хеликоптерите (ВИДЕО)

Не сме частна фирма, а обществена организация, значима за милиони

ЦСКА: Ние плащаме за хеликоптерите (ВИДЕО)

ЦСКА ще плати всички разходи за двата военни хеликоптера, които ще се включат в тържествата по случай 70-ата годишнина на клуба. Празникът ще се състои в събота (5 май) на стадион „Българска армия” и на националния стадион „Васил Левски”.

Съобщението на Военновъздушните сили предизвика остри реакции от страна на феновете на „Левски”. От тръст „Синя България” и от Националния клуб на привържениците – организации, които са и акционери в самия клуб, попитаха защо частно дружество може да използва ресурсите на Българската армия.

Освен това от третодивизионния ЦСКА 1948, който също претендира да е автентичен наследник на фалиралия ПФК ЦСКА АД, поискаха да използват хеликоптери и самолети за двубой от „В” група.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че това са заяждания на дребно. Той подчерта, че за 105-ата годишнина на „Левски” догодина ще разпореди и МВР да направи подобен жест.

Пред bTV изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков бе категоричен, че именно „червените” ще покрият разходите. Както вече съобщихме, сумата възлиза на 2000 лв.

„За мен това е поредната закачка. Искам да успокоя всички загрижени, че ЦСКА се е договорил с Министерство на отбраната и поема всички разходи, свързани с нашия празник. Мисля, че е най-логично и обяснимо е да има подобна съвместна изява, тъй като ЦСКА в самото си създаване е свързан с Българската армия”, коментира Марков.

Легендарният халф обяви като „абсурдни” твърденията, че частен клуб се ползва с ресурсите на армията. „Ние сме обществена организация. ЦСКА и „Левски” са феномени в нашата страна, чиято дейност е свързана с интереса и живота на милиони фенове. ЦСКА символизира българския спорт. Това е най-успешният и разпознаваем клуб в Европа и света. Не бива да изпадаме в оправдателен режим.”

Марков обаче призна, че все още не знае колко пари ще трябва да бъдат платени за използването на хеликоптерите. „Не съм направил калкулацията, но тази вечер ще имам и тази информация.”