на живо

ЦСКА оглави футболното класиране с 10 човека за 45 минути и късен автогол

"Червените" победиха "Славия" на стадион "Българска армия"

Lap.bg

ЦСКА е новият лидер в Първа футболна лига. "Червените" победиха "Славия" в последен мач от 4-ия кръг с гол в добавеното време на второто полувреме. 

Попадението беше записано като автогол на Венцислав Бенгюзов, а домакините от стадион "Българска армия" играха цяло полувреме с човек по-малко.

Двубоят започна спокойно и с леко предимство за домакините. До 30-ата минута обаче и двамата треньори трябваше да извършат принудителни смени. Стамен Белчев извади Иван Турицов и на негово място пусна Амос Юга. Ивайло Димитров от „Славия“ също се контузи, като почти 10 минути съотборниците му играха с човек по-малко. В крайна сметка на негово място влезе младият Димитър Стоянов.

Снимка: Lap.bg

Али Соу и Антов пропуснаха добри възможности за „червените“, докато Стоев не успя да отбележи за „Славия“.

Минута преди края на първото полувреме ЦСКА остана с човек по-малко. За кратко време съдията Петър Костадинов показа два жълти картона за извършени нарушения на Юнус Санкаре.

При прибирането на реферите на почивката, феновете на „червените“ се спуснаха към тунела, но ситуацията премина само с обидни подмятания.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме футболистите на „Славия“ успяваха да задържат топката по-дълго, но играта се накъсваше често от нарушения. Домакините, предвид по-малкото представители на терена, не успяха да се противопоставят. Най-близо до попадение беше Юрген Матей, но той шутира над напречната греда.

Така се стигна до третата минута на продължението. Кейта подаде на Назику в наказателното поле на „Славия“, защитниците на „белите“ не се ориентираха и по-скоро попречиха на вратаря Стериакис, който само изгледа как топката влиза във вратата му. Попадението беше записано като автогол на влезлия в игра минути преди това Венцислав Бенгюзов.

Снимка: Lap.bg

Така ЦСКА оглави класирането в Първа лига и има в актива си 3 победи и 1 равенство. „Червените“ изпреварват „Лудогорец“ и „Локомотив“ Пловдив, които са с точка по-малко.

„Славия“ пък е в серия от 3 загуби и е на предпоследно място в подреждането.

Тагове:

ЦСКА Славия