на живо

ЦСКА осъди феновете си за атаката срещу журналист на БТВ

Клубът поднесе извиненията си на Димитър Тасев

Ръководството на ЦСКА излезе с официална позиция по повод инцидента с Димитър Тасев, който пострада след хвърлена бомбичка на мача с Марица вчера. Ето и самото изявление:

 

До цялата спортна общественост,

ПФК ЦСКА ЕАД желае официално да поднесе своите извинения на bTV Media Group, както и на репортера Димитър Тасев, който пострада заради хвърлена бомбичка на вчерашната контролна среща между отборите на ЦСКА и Марица (Пловдив), играна на стадион „Българска армия“.

ПФК ЦСКА остро осъжда подобни вандалски прояви и се отграничава от хората, извършили срамния акт. ПФК ЦСКА изразява пълната си готовност да съдейства на органите на реда за откриване на извършителите.

Нека заедно спрем агресията по стадионите!

От ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД

 

В същото време декларация изпрати и на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти, в която пише:


"За пореден път агресията в българското общество поставя на изпитание професионализма и съвестта ни. Спортният журналист от Би Ти Ви Димитър Тасев пострада по време на футболен мач от хвърлени на стадиона бомбички. В същата ситуация попадна и лекарският екип, оказващ му първа помощ. Съюзът на българските журналисти отново изразява своята непримиримост с посегателствата над журналисти и граждани, както при изпълнението на техните професионални задължения, така и в личния им живот. Примерите за подобни действия и бездействието на органите на реда стават постоянна практика. Настояваме виновниците да бъдат намерени и наказани, а трудът на журналистите, както и на всички членове на нашето общество, да бъде уважаван и защитен!"

Тагове:

цска