на живо

ЦСКА остава извън евротурнирите (ДОКУМЕНТ)

Мотивите за решението на Арбитражния съд ще бъде съобщени утре (27 юни)

Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) отказа да уважи обжалването на ЦСКА по повод изваждането на тима от евротурнирите, съобщава официалният сайт на "червените".

Мотивите на институцията ще бъдат съобщени на българския вицешампион утре (27 юни). В следствие от тях клубът ще предприеме съответни мерки.

Ето и цялото съобщение на сайта на клуба:

Армейци,

Днес КАС отказа да наложи предварителни обезпечителни мерки по заведеното от страна на ПФК ЦСКА дело срещу УЕФА. По този начин КАС отказа за издаде заповед за незабавно връщане на ЦСКА в Лига Европа. Юридическият екип на ЦСКА очаква да получи утре мотивите за решението, след което ще ви информираме подробно за следващите мерки, които ще предприеме клубът в защита на своите интереси.

Участието на ЦСКА в европейските клубни турнири пропадна минути преди жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа. На тяхно място в надпреварата ще играе "Дунав" Русе, който на 29 юни гостува на "Иртиш" в Казахстан.

Пълният текст на заповедта на КАС:

ЗАПОВЕД

Председателят на апелативното арбитражно отделение на КАС определи, че:

1. Второто искане за спиране на изпълнението на решението на администрацията на УЕФА от 29.09.2017, което е заведено от ПФК ЦСКА-София ЕАД на 19.07.2017 по делото CAS2017/A/5177 ПФК ЦСКА-София ЕАД срещу УЕФА, е отхвърлено.

2. Второто искане за налагане на обезпечителни мерки, , което е заведено от ПФК ЦСКА-София ЕАД на 19.07.2017 по делото CAS2017/A/5177 ПФК ЦСКА-София ЕАД срещу УЕФА, е отхвърлено.

3. Разходите по настоящата заповед ще бъдат определени в окончателната присъда или всякакво друго окончателно решение по настоящия арбитраж.

Лозана, 26 юни 2017

Корине Шмидхаузер

Председател на апелативното арбитражно отделение

В края на май от УЕФА отсякоха, че "червените" няма как да бъдат допуснати до евротурнирите през следващите два сезона, тъй като са регистрирани като нов клуб.

Именно това становище, дошло след запитване от футболния ни съюз, провокира клуба да обжалва пред КАС.

Присъствието на отбора в списъка на поставените отбори за първия предварителен кръг на Лига Европа бе прието като сензация, особено предвид факта, че приложеният коефициент бе на фалиралия миналата година ПФК ЦСКА АД.

На церемонията по телгенето на жребия в Нион бе командирован почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. Той обаче присъства на церемонията само като зрител.