на живо

От ЦСКА отричат да са гонили легендите Димитър Пенев и Петър Жеков заради изборите

"Червените" напомниха, че не искат името на клуба да бъде свързвано с никоя партия

Lap.bg

На официалния си сайт от ЦСКА отрекоха да са забранявали достъпа до стадиона на легендите Димитър Пенев и Петър Жеков. Реакцията на клуба е в отговор на обсъжданата в спортни сайтове тема през последните няколко дни.

"Никога никой не е гонил, не може да изгони и няма намерение да гони от стадион "Българска армия", Панчарево и откъдето и да е било", заявяват от клуба.

В някои сайтове имаше твърдения, че почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев и рекордьорът по голове в родния елит Петър Жеков са отлъчени заради включването им в списъците като кандидат-депутати за предстоящите избори. Пенев сам заяви, че решението му да приеме предложението на Веселин Марешки и да се кандидатира за депутат е довело до "земетресение". "Получи се леко "земетресение" между собственици на клубове заради решението ми. Питаха ме защо влизам в листите на коалицията", каза бившият треньор.

Снимка: БГНЕС

Жеков пък бе цитиран, че не е бил допуснат до "Българска армия" за мача с "Локомотив" Пловдив и че му е било съобщено, че занапред няма да пътува с отборa, когато има мачове в Европа.

Преди седмица ръководството на ЦСКА заяви, че не иска името на тима да бъде свързвано с която и да е партия. "Червените" написаха тогава, че всеки има право да изразява гражданската си позиция и политическата си пристрастност, но не и да намесва клуба. 

"Пожелаваме на нашите легенди здраве и успехи в политическата кариера. Единствената ни молба е името на клуба да не се намесва по никакъв начин в предизборната кампания.", гласеше съобщението на сайта на ЦСКА.