на живо

ЦСКА падна от шестия в Дания

"Червените" записаха победа, равенство и три поражения на лагера в Испания

Отборът на ЦСКА приключи лагера си в Испания със загуба. "Армейците" отстъпиха с 0:1 на шестия в датското първенство "Сьондерийске". Голът бе отбелязан през второто полувреме от Якубсен, който засече с глава центриране от тъч.

Наставникът на "червените" Стамен Белчев бе заложил на състав, който специалистите определят като титулярен за пролетния полусезон - Георги Китанов, Антон Недялков, Николай Бодуров, Рафаел Перез, Александър Дюлгеров, Рубен Пинто, Петрус Бумал, Арсенио Нунеш, Руи Педро, Густаво Кулма и новото попълнение Фернандо Каранга.

Срещата започна с лек натиск на датчаните. Преобладаваха острите влизания, предимно от страна на играчи на "Сьондерийске".

Все пак „армейците” бяха по-близо до гола, като можеха да открият резултата още в 8-ата минута, когато Густаво Кулма изскочи сам срещу вратаря, но стреля в неговото тяло. Стигна се и до опасност пред вратата на ЦСКА. В 10-тата минута Цингернагел стреля опасно, а Китанов трябваше да избива в корнер. От своя страна "армейците" отговориха с остро центриране отдясно на Руи Педро, което обаче не намери получател в наказателното поле и няколко играчи се разминаха с топката.

Постепенно играчите на ЦСКА успяха да овладеят набезите на "Сьондерийске" и за кратко поддеха инициативата. В 32-ата минута Педро изведе добре новото попълнение Фернандо Каранга, който веднага отправи опасен удар във вратата на датчаните, но се оказа, че се намира в положение на засада.

До края на полувремето последваха няколко възможности за датчаните, които обаче не затрудниха Китанов.

На почивката Стамен Белчев пусна в игра друго ново попълнение - Кевин Кубемба замени Фернандо Каранга.

След подновяването на играта датчаните заиграха по-добре в атака и създадоха доста положения пред противниковата врата.

В 50-ата минута "Сьондерийске" бе близо да открие резултата, когато Уре излезе очи в очи с Китанов. Българският страж обаче добре скъси дистанцията и не позволи да бъде преодолян. Само 120 секунди по-късно Уре отново излезе сам срещу Китанов и вратарят пак излезе победител, избивайки шут на нападателя в корнер.

В 66-ата минута се откри шанс пред Арсенио Нунеш, който получи подарък от защитник на "Сьондерийске", но не успя да овладее топката своевременно и да отправи удар.

Три минути по-късно резултатът бе открит. Пиер Канструп вкара топката в игра от тъч, а Якубсен засече с глава във вратата на колебливия в тази ситуация Китанов за 0:1.

До края на срещата в наказателното поле на ЦСКА бе по-напечено, като скандинавците имаха повече възможности за гол, а голмайсторът в срещата Якубсен можеше да разпише още поне веднъж.

"Червените" пък не успяха да създадат опасно голово положение, за да променят крайния резултат.

Това бе последната проверка на ЦСКА в Испания, където отборът изигра 5 контроли, в които записа победа, равенство и три загуби.