на живо

ЦСКА, "Пирин" и "Берое" издигнаха кандидатурата на Бербатов за шеф на БФС

Извънредният конгрес е насрочен за 12 октомври

Facebook

Димитър Бербатов официално е първият кандидат за президент на Българския футболен съюз. Новината съобщи самият той в социалните мрежи.

Три отбора от Първа лига издигат кандидатурата на голмайстор номер 1 в историята на националния отбор - ЦСКА, "Берое" и "Пирин", а към тях се присъединяват още "Места" Хаджидимово, "Беласица" Петрич, "Победа 13", ФК "Ком" Берковица и ФК "Локомотив" Каспичан.

"Приятели на българския футбол и съмишленици на идеята за #рЕволюция, назря моментът да обявим ОФИЦИАЛНО:

Димитър Бербатов е кандидат за поста "Президент на Българския Футболен Съюз"! Кандидатурата е издигната от отборите на ПФК ЦСКА, ПФК "Берое" Стара Загора, ПФК "Пирин" Благоевград, ФК "Места" Хаджидимово, ОФК "Беласица" Петрич, ФК "Победа 13", ФК "Ком" Берковица и ФК "Локомотив" Каспичан!

Смятам да продължим кампанията си така, както се представях на терена и както смятам да ръководим БФС - честно, открито и в духа на феърплея. Само така може да се справим с наложените сенчести практики и да направим всичко възможно, за едно по-добро бъдеще на българския футбол - ЗАЕДНО!", написа Бербатов в социалните мрежи.

Софийски градски съд постанови БФС да организира извънреден конгрес за избор на нов президент на 12 октомври. Въпреки това Изпълкомът насрочи редовен конгрес за 18 март 2022 г.

Все още не е ясно дали няма да има два избора за шефското кресло в БФС в рамките на пет месеца.