на живо

Нервно равенство между ЦСКА и "Лудогорец" (ГАЛЕРИЯ)

"Червените" откриха резултата от дискусионна дузпа

ЦСКА и "Лудогорец" завършиха 1:1 в дербито на кръга в Първа лига. "Червените" първи поведоха след гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хосе Паломино. Останаха обаче съмнения, че играчът на гостите е нарушил правилата извън границата на наказателното поле. Марселиньо оформи крайния резултат след точен удар в 76-ата минута.

Двубоят на "Българска армия" бе доста нервен, като на няколко пъти между играчите на двата тима прехвърчаха искри.

"Армейците" остават на третата позиция в класирането с 54 точки, на две зад вечния съперник "Левски". Шампионите остават твърдо на върха с аванс от 14 точки.  

Отборът на "Лудогорец" стигна до точен удар още в 31-ата секунда на двубоя. Густаво Кампаняро стреля към вратата на Китанов, но стражът спаси. Домакините отговориха чрез Бодуров, който се озова очи в очи с Ренан. Защитникът не се престраши да стреля, вместо това опита да подаде на съотборник и сгреши.

В 6-ата минута Вандерсон почти прехвърли Китанов, но вратарят изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар топката попадна в Кампаняро, който стреля, но нацели гредата.

В 20-ата минута пред Бодуров отново се откри възможност за гол, но ударът му бе спасен от стража на шампионите.

В 63-ата минута ЦСКА получи правото да изпълни дузпа. отсъдена за игра с ръка на Хосе Паломино. При това положение обаче останаха сериозни съмнения, че играчът на "Лудогорец" е нарушил правилата извън наказателното поле. Зад топката застана Петрус Бумал, който прониза вратата на "орлите" за 1:0.

В 76-ата минута Марселиньо оформи крайното 1:1.