на живо

ЦСКА подписа за тв правата, избегна служебна загуба

„Червените” последни се включиха в колективното споразумение

Lap.bg

ЦСКА стана последният от елитните клубове у нас, който подписа договора за телевизионните права на мачовете от Първа лига. Така „червените” избегнаха заплахата от служебна загуба в първия кръг на първенството – срещу „Етър” у дома в събота.

Регламентът гласи, че ако даден отбор откаже да се включи в колективното споразумение до втория кръг, той ще бъде изхвърлен от групата.

Миналата седмица ЦСКА алармира за конфликт на интереси и обяви, че ще се въздържи от подписване на споразумението за предстоящия сезон. В крайна сметка нито един друг клуб не даде подкрепата си по казуса.

От „Българска армия” посочиха в декларация, че Кирил Домусчиев е едновременно собственик на „Лудогорец”, член на Изпълкома на БФС, собственик на носителя на тв правата („Футбол Медия Про”) и на медията, която излъчва двубоите.

Футболният съюз отговори, че договорът е колективен, а не индивидуален за всеки клуб. От централата потвърдиха, че договорът вече е факт.

„Българският футболен съюз уведомява спортната общественост, че споразумението за разпределяне на приходите по договора за телевизионни права вече е подписано от всички клубове, представители на Първа професионална лига.

Като следствие от това 14-те клуба в най-кратки срокове ще получат първите траншове по договора, касаещ стартиращия в петък нов състезателен сезон.

Ръководството на БФС използва случая отново да пожелае успех на участниците в професионалния ни футбол и в европейските турнири. Вярваме, че с активните си действия съюзът за пореден път потвърди ролята си на обективен и добронамерен партньор на всички свои членове.”

Тагове:

@