на живо

ЦСКА повери школата си на откривателя на Роналдо

Пауло Жорже Рибейро Кардозо бе представен официално

www.cska.bg

Пауло Жорже Рибейро Кардозо или откривателят на голямата звезда на европейския футбол и "Ювентус" - Кристиано Роналдо, застава начело на детско-юношеската школа на ЦСКА.

Днес (22 февруари) той бе представен официално като ново попълнение на стадион "Българска армия".

Кардозо е запознат с работата при най-малките футболисти на "червените". В края на 2018 година той прекара 2 седмици в София и наблюдава отблизо с работата на треньорите и представянето на формациите в съответните първенства.

Новият специалист в ЦСКА има голям опит като треньор, скаут и методист при работата с подрастващите. Близо две десетилетия е част школата на "Спортинг" Лисабон, където открива, тренира и помага за развитието на таланта не само на Кристиано Роналдо, а и на качествата на Нани, Ерик Дайър и Рикардо Куарешма.

През последните няколко години той работи и предава своите знания в различни страни по света - в националните отбори на ЮАР, бразилския "Флуминензе", "Ал Ахли" в Саудитска Арабия и "Мелбърн" Виктория от Австралия.

Това е второ ново назначение на ръководна позиция на стадион "Българска армия" в последните дни. Вчера "червените" представиха новия си спортен директор - италианеца Кристиано Джарета.