на живо

ЦСКА приема БАТЕ Борисов в София

Това определи жребият за втория квалификационен кръг в Лига Европа

Lap.bg

ЦСКА ще бъде домакин на носителя на Купата на Беларус БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това реши жребият за турнира, който беше изтеглен днес.

"Червените" ще бъдат домакини в срещата, която трябва да се изиграе на 17 септември.

В първия кръг на квалификациите ЦСКА се справи трудно с малтийския "Сиренс" в първия кръг и продължи напред в надпреварата за място в груповата фаза след обрат и автогол на съперника в последните минути на мача.

БАТЕ Борисов е добре познат отбор на българската публика. Два пъти "жълто-сините" отстраняват български отбори в евротурнирите. През сезон 2008/2009 БАТЕ отстрани "Левски" в третия предварителен кръг в Шампионската лига (след 1:0 и 1:1), а следващата година отстрани и "Литекс" в плейоф за влизане в групите на Лига Европа (след загуба с 0:1 у дома и победа с 4:0 след продължения в Ловеч). 

Победителят във втория предварителен кръг на Лига Европа ще бъде определен след само 1 среща. При равенство в редовното време ще бъдат играни продължения и евентуално изпълнени дузпи. 

Като мярка за ограничаване на разпространението на коронавирус, на трибуните по време на срещата няма да присъстват зрители.