на живо

ЦСКА привлече аржентински плеймейкър (ВИДЕО)

Новото попълнение може да направи неофициалния си дебют срещу "Ботев" Враца

Вицешампионът ЦСКА обяви изненадващ трансфер! "Червените" подписаха с аржентинския плеймейкър Федерико Варела, който идва като свободен агент. За последно той носи екипа на турския елитен "Денизлиспор". Полузащитникът е първото зимно попълнение в състава на Бруно Акрапович.

ЦСКА вече осъществи един изходящ трансфер, продавайки Юнус Санкаре на "Панатинайкос". Параметрите по сделката не бяха съобщени, но според гръцките медии атинският клуб е платил около 250 хил. евро за правата на французина.

Съобщението в сайта на ЦСКА:

"Армейци,

ЦСКА привлече полузащитника Федерико Николас Варела Ескудеро. 25-годишният футболист се изявява като плеймейкър и през есента защитаваше цветовете на елитния турски "Денизлиспор".

Tой премина днес медицински прегледи и парафира личния си договор, след което се включи в следобедната тренировка на отбора. Не е изключено, по преценка на треньорския щаб, новото попълнение да направи своя неофициален дебют в утрешната контрола срещу "Ботев" Враца.

Феде Варела, както е наричан халфа за по-кратко, има интересен път на развитие досега. Той е аржентинец по рождение, но детството му преминава в Испания, където получава местно гражданство. Кадър е на школата на "Селта" Виго, след което преминава в швейцарския тим "Нион". Качествата на младока впечатляват скаутите на "Порто" и на 18-годишна възраст техничарят подписва договор с „драконите“. В продължение на три сезона Варела изиграва 70 мача и отбелязва 16 гола за дублиращия тим, а в началото на 2018 г. е преотстъпен в Портимонензе, с който дебютира в елита на Португалия. Кариерата му продължава в испанската Сегунда дивизион с тимовете на "Райо Махадахонда", "Леганес" и "Лас Палмас" преди да се стигне до трансфера му в "Денизлиспор."