на живо

ЦСКА продължава победната серия в първенството

"Червените" победиха Струмска слава с 2:0

БГНЕС

ЦСКА победи Струмска слава с 2:0 при подновяването на шампионата в югозападната "В" група. Победата е 17-а поредна за "червените" в третия ешалон и тимът е убедителен лидер в класирането с пълен актив точки и голова разлика 67:1.

Символичен домакин в мача бе отборът на Струмска слава, но съоръжението на тима не отговаря на изискванията, поради което двубоят се игра на стадион "Българска армия". Над 6000 зрители изгледаха срещата от трибуните и бурно подкрепиха "червените".

Мачът започна с минута мълчание в памет на големия български футболист Трифон Иванов, който почина на 13 февруари на 50-годишна възраст. ЦСКА символично извади фланелката с номер 3 за този мач, а феновете издигнаха огромен транспарант на трибуните с лика на Трифон. В 3-а минута мачът бе спрян, а публиката бурно аплодира отново в знак на почит към легендата на националния отбор.

ЦСКА трудно пробиваше добре подредената защита на Струмска слава и стигна до победата неочаквано трудно.

Минута преди почивката капитанът Борис Галчев откри резултата. Халфът стреля от дъгата пред наказателното поле с левия крак в горния ляв ъгъл на вратата.

През второто полувреме тимът на Струмска слава имаше няколко добри атаки, но така и не успя да стигне до попадение във вратата на Анатоли Господинов. Преслав Йорданов можеше да вкара втори гол за ЦСКА, но негов удар в 72-а минута бе спасен от вратаря на радомирци. Йорданов се реваншира за пропуска в последната минута на мача, когато след центриране на Галчев с глава прати топката в мрежата за 2:0.