на живо

ЦСКА се върна на победния път с разгром над "Монтана"

"Армейците" записаха най-изразителния си успех от началото на сезона

Lap.bg

ЦСКА се върна на победния път в Първа лига! "Армейците" разбиха с 6:0 гостуващия "Монтана" в среща от 25-ия кръг на родния футболен шампионат. Успехът е най-изразителният за столичани от началото на сезона.

На ст. "Българска армия" ЦСКА поведе с дебютния гол на Мено Кох в 13', а Тибо Вион удвои в 36' с далечен шут и рикошет в противников бранител.

Вицешампионите се развихриха след почивката, когато Греъм Кери покачи на 3:0 в 51', а четвърт час преди края Юрген Матей също се разписа. В края на мача появилият се на терена като резерва Жорди Кайседо отбеляза две бързи попадения - второто от дузпа, оформяйки разгрома.

Снимка: Lap.bg

Така, след две равенства и загуба в Първа лига, ЦСКА се върна към успехите точно преди дербито с "Левски" в неделя. "Червените" са трети с актив от 47 точки - 2 зад "Локомотив" Пловдив и на 11 от лидера и действащ шампион на страната "Лудогорец".

Тимът на "Монтана" остава закотвен на дъното с едва 19 точки и се нуждае от задължителна победа срещу "Берое" в последния кръг, за да съхрани надеждите си за оцеляване в елита.

Снимка: Lap.bg

Съставите

ЦСКА: 25. Евтимов, 19. Турицов, 2. Матей, 4. Кох, 18. Мазику, 15. Вион, 21. Юга, 14. Кейта, 5. Варела, 8. Кери, 17. Бисмарк

"Монтана": 30. Макенджиев, 26. Предев, 3. Михов, 33. Цонков, 13. Йорданов, 24. Кики, 4. Терзиев, 10. Айтов, 19. Кръстев, 6. Ангелов, 11. Минков