на живо

ЦСКА разгроми Банско в контрола

Победа с 6:1 в паузата за националните отбори

cska.bg

ЦСКА победи "Банско" с 6:1 в контролна среща в паузата за националните отбори. Мачът се проведе в зимния ни курорт, но бе под въпрос заради проливния дъжд в региона.

Треньорът на "червените" Стойчо Младенов даде възможност на юношите Любомир Цветанов и Виктор Атанасов да излязат на терена още от първата минута, като в стартовия състав попаднаха още Хамза Чатакович и Ахмед Ахмедов, които също получават по-малко игрово време.

В 24-ата минута Яник Вилдсхут направи 1:0 с хубав удар в горния ъгъл, но две по-късно домакините успяха да изравнят след попадение на Балтов.

Равенството се запази само три минути - Вилдсхут изведе Ахмедов, който преодоля вратаря на "Банско" Димитров за 2:1, а в 31-ата минута Греъм Кери покачи на 3:1.

След почивката влезлият като резерва Жуниор Нзила вкара за 4:1 с изстрел от дъгата на наказателното поле. Малко след час игра пък друг футболист, който се появи през второто полувреме - Федерико Варела, отбеляза пети гол във вратата на "Банско". Крайното 6:1 оформи юношата Павел Жабов в 84-ата минута.