на живо

ЦСКА обърна "Ботев" Враца в предпоследната си контрола

Неофициален дебют за новопристигналия Федерико Варела

Lap.bg

ЦСКА победи "Ботев" Враца с 3:1 в предпоследната си контрола по време на зимната пауза. Срещата на стадион "Българска армия" бе изгледана от собственика на "армейците" Гриша Ганчев, както и от Валентин Антов, който ще продължи кариерата си в италианския "Болоня".

Даниел Генов изведе гостите напред в резултата с красиво изпълнение в 9-ата минута, след като прехвърли вратаря на ЦСКА с изстрел от около 30 метра. Али Соу изравни в 17-ата минута, а шест по-късно гол на Тиаго Родригеш обърна резултата в полза на домакините. През втората част ЦСКА стигна до трето попадение, дело на Адалберто Пеняранда в 52-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Освен много попадения, в срещата имаше и два червени картона - по един за двата тима. В средата на второто полувреме Георги Йомов и Аласан Ндиай си размениха няколко удара и бяха изгонени.

В 33-ата минута неофициален дебют направи Федерико Варела, който подписа договор с "червените" преди ден. Той се появи на мястото на контузилия се Амос Юга.

Снимка: Lap.bg

След края на мача футболистистите на ЦСКА получиха наградите си от анкетата за Футболист на годината. Антов зае второто място в класацията, като бе определен и за най-добър защитник. Али Соу бе обявен за най-добър чужденец, а Тиаго Родригеш за номер 1 сред полузащитниците.

В събота (6 февруари) ЦСКА ще срещне "Локомотив" София в последната си контрола преди старта на пролетния дял в първенството.