на живо

ЦСКА с престижно реми срещу 1/16-финалист в Лига Европа

"Червените" продължат контролите без загуба

cska.bg

ЦСКА направи нулево равенство срещу "Динамо" Киев във втората си контрола от подготвителния лагер в Марбея, Испания. Така "червените" остават непобедени, след като преди три дни разгромиха с 8:0 китайския "Дзянсу" на Фабио Капело. 

Футболистите на Стамен Белчев се представиха на високо ниво срещу украинския гранд, който ще участва на 1/16-финалите в Лига Европа.

ЦСКА действаше стабилно в защита, а напред Тиаго Родригес пропусна две голови ситуации по една в двете полувремена.

Белчев не можеше да разчита за този мач на Александър Барт и Александър Георгиев, които са с леки контузии, както и на третия вратар Слави Петров, който е с вирус.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме и си размениха по една възможност за гол още в началните минути. "Динамо" първи можеше да открие резултата в 4-а минута, но вратарят на ЦСКА Черниаускас спаси удар на Хармаш.

В 11-а минута опасна атака на ЦСКА завърши с удар на Тиаго Родригес встрани от вратата.

Втората голова ситуация за "червените" дойде в 60-а минута, когато Енрике изведе Тиаго сам срещу вратаря на "Динамо", но ударът на бразилеца не намери очертанията на вратата.

Три минути по-късно Кирил Десподов намери Фернандо Каранга в наказателното поле, но нападателят не успя да овладее добре топката и да нанесе завършващ удар.

Украинският тим отговори със заучено статично положение в 68-а минута, но ударът на Никола Морозюк премина на сантиметри от десния страничен стълб.

15 минути преди края Станислав Манолев стреля опасно, но вратарят на "Динамо" изби топката в корнер.