на живо

ЦСКА с престижно реми в Австрия

"Червените" завършиха направиха 0:0 с "Шахтьор" Донецк

В отсъствието не 9 от основните си футболисти, ЦСКА успя да завърши наравно 0:0 с "Шахтьор" Донецк. Украинците също бяха дали почивка на голяма част от титулярите си, като бившият футболист на "армейците" - Жуниор Мораес, бе оставен на пейката.

Срещата не се отличи с много чисти положения. В четвъртата минута "червените" поискаха дузпа за игра с ръка, но главният съдия не отсъди 11-метров наказателен удар. Голяма шанс за украинците дойде в 11-ата минута, когато Китанов спаси "армейците" от сигурно попадение. 

Опасна атака в края на първото полувреме като по чудо не завърши с попадение. Тогава Перейра се намеси убедително и изчисти.

През второто полувреме и двата отбора направиха множество смени. В игра се появи и бившият футболист на ЦСКА - Жуниор Мораес. В 82-ата минута Ракитски стреля директно от пряк свободен удар, но единствено добрата намеса на Китанов спаси "червените". Българският страж отново бе в центъра на вниманието, когато Мораес стреля опасно по посока на вратата, но топката не успя да премине през Китанов. По този начин и двата отбора закономерно си поделиха равенството. 

Преди това "червените" спечелиха и двете си контроли на лагера в Австрия, след като победиха японския "Нагазаки" с 3:0 и руския "Уфа" с 2:1. 

Последната проверка на "червените" ще бъде в понеделник, когато ще се изправят срещу "Брьондби".