на живо

ЦСКА с втора поредна победа (ВИДЕО)

"Червените" с успех срещу "Пирин"

Lap.bg

С голове на Преслав Йорданов и резервата Милчо Ангелов ЦСКА се наложи с 2:0 над "Пирин" Благоевград в мач от 17-ия кръг на Първа лига. По този начин "червените" се върнаха на третото място в класирането, но са на 6 точки зад втория "Левски".

Йорданов се разписа още в началото на мача, а в добавеното време влезлият на неговото място Ангелов вкара решителното попадение за втория пореден успех на "червените" под ръководството на временния старши треньор Стамен Белчев.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия преди дни, в която загина и бившият футболист на "армейците" Фелипе Машадо.

"Червените" поведоха още в 12-ата минута с гол на Преслав Йорданов. Нападателят вкара с добавка, след като вратарят изби удар с глава на Рафаел Перес след центриране от корнер на Кирил Десподов.

Малко по-късно треньорът на домакините Стамен Белчев направи принудителна смяна, като на мястото на контузилия се Арсенио Нунеш в игра влезе Кристиан Малинов.

През втората част картината на терена не се промени - ЦСКА диктуваше темпото, но рядко стигаше в опасна близост до вратата на "Пирин". Удари на Станислав Манолев, Густаво Кулма и Кирил Десподов опитаха удари от разстояние, но не намериха целта.

Най-добрата възможност се откри пред Преслав Йорданов, който в 71-ата минута получи пас от Диого Виана, но стреля встрани.

В добавеното време влезлият като резерва Милчо Ангелов се разписа на празна врата след пас отдясно на Станислав Манолев за крайното 2:0.