на живо

ЦСКА се издължи на Бенжелюн, адвокатите му бавят процедурата

Забраната за картотекиране на футболисти ще падне

Lap.bg

Ръководството на ЦСКА е изплатило дължимата сума по казуса с Юнес Бенжелюн. На сайта на "червените" беше съобщено, че са платени над половин милион лева от двамата собственици Юлиян Инджов и Гриша Ганчев.

"Армейците" обаче смятат, че адвокатите на бившия футболист умишлено бавят процедурата.

ФИФА е уведомена и е дала 3-дневен ултиматум на ответната страна да потвърди получаването на парите. Забраната за картотекиране на футболисти, която е за два трансферни прозореца, ще падне след този срок.

Ето и съобщението на клуба:

"Уведомяваме Ви, че задължението на клуба по казуса с Юнес Бенжелюн е изчистено. Клубът ни преведе във вторник цялата сума по несправедливо присъденото решение на ФИФА и КАС в сметката на адвоката на футболиста. Това стана, след като акционерите и собствениците на клуба Юлиян Инджов и Гриша Ганчев осигуриха по спешност по над половин милион лева, за да се плати навреме.

Снимка: Lap.bg

Сумата, която в момента се събира с ваши дарения в благотворителната сметка, ще бъде използвана целесъобразно за другите случаи, по които също сме престъпно ощетени - срещу Морено Руано, Диас Рибейро, Барос и Тенгариня, както и евентуално по делото на Гуидо Ди Вани.

Веднага получихме писмо от ФИФА, с което остават удовлетворени от действията ни и предоставените платежни и банкови доказателства, давайки ултимативен срок от 3 дни на ответната страна само да потвърди получаването на парите.

Това, разбира се, може да стане с няколко кликвания на компютъра или един телефонен разговор до банката, но явно адвокатите на Бенжелюн умишлено бавят цялата процедура. Въпреки декларираното им уверение, че ще го сторят в най-кратки срокове, вече втори ден те са изключили телефоните си и не правят никакви усилия да напишат един кратък потвърждаващ имейл до ФИФА, че всичко е наред.

Снимка: Lap.bg

Така или иначе забраната за картотекиране от ФИФА ще падне след третия ден от плащането, но забавянето от страна на Бенжелюн и Сие съкращава значително сроковете ни за изискване и получаване на "жълтите карти" на новите попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено от бразилската и колумбийската федерации. Ще се надяваме на тяхната акуратност, но за съжаление това са процеси, които ние не можем да контролираме и не зависят от нас.

Ръководството на ЦСКА още веднъж благодари на хилядите привърженици, които не спират да участват в кампаниите по набиране на средства за изплащане на сумите по несправедливите съдебни решения.

Отново заедно спечелихме една от битките за ЦСКА - всяко дарение е изключително важно за нас!

Снимка: Lap.bg

Бъдете уверени, че всички дарения ще бъдат използвани за покриване на задълженията, които пречат на нормалното спортно-техническо функциониране на ЦСКА в изключително важен момент в борбата за титлата", пише в съобщението.

Клубът откри дарителска сметка с цел събиране на необходимите средства, които трябва да бъдат платени заради загубени дела за задължения към бивши футболисти. Феновете на "армейците" веднага откликнаха, а в процеса на кампанията се включи дори Бисмарк Чарлс, който предложи на търг златния си медал от Купата на България.