на живо

ЦСКА се подсили със звезда на "Плимут"

"Червените" привлякоха 30-годишния ирландец Греъм Кери

ЦСКА се подсили с още едно попълнение в предни позиции. От днес част от клуба е ирландецът Греъм Кери, който парафира двугодишен договор с "червените". Офанзивният полузащитник идва от английския "Плимут", където през изминалия сезон записа общо 49 мача, 6 гола и 13 асистенции.

Веднага след успешно приключилите преговори, 30-годишният Кери замина за лагера на "армейците" в Тетевен и там ще се включи в следобедното занимание.

Кери действа на позициите като плеймейкър и ляво крило. Той е юноша на "Селтик", но първите му успехи в мъжкия футбол идват с клубове, на които е преотстъпван в началото на кариерата си - става шампион с ирландския "Бохемиънс" (2009 г.) и печели Купата на лигата с шотландския "Сейнт Мирън" (2013 г.)

Ирландецът е обличал още екипите на "Хъдърсфийлд" и "Рос Каунти", преди да акостира в "Плимут". В рамките на последните 4 сезона за този клуб, футболистът има впечатляващия актив от 197 срещи във всички надпревари, в които е вкарал 49 попадения и е изработил с пасове и центрирания други 58.

Кери обаче се раздели с "Аргайл", след като тимът изпадна в четвърта дивизия и не постигна споразумение с него за нов договор.

Тагове:

@