на живо

ЦСКА се завърна с победа в Европа (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

"Червените" записаха успех с 3:1 над "Амрисвил"

Волейболният ЦСКА се завърна с победа на европейската сцена. През повече от 4000 зрители в "Арена Армеец" възпитаниците на треньора Александър Попов записаха успех с 3:1 (в отделните части 25:16, 25:22, 18:25, 25:17) над швейцарския "Волей Амрисвил" в първия 1/16-финал от турнира за Купата на ЦЕВ. 

"Армейците" спечелиха лесно първия гейм. Втората част бе доста по-оспорвана, като гостите дори се оттеглиха с аванс от 16:15 точки при второто техническо прекъсване. Последва добра серия на българите и те дръпнаха с 21:18, а след това и с 24:20, за да удвоят аванса си в резултата.

Снимка: Lap.bg

Швейцарците продължиха възходящото си представяне в третия гейм. Те поведоха рано с 5:2 точки, а силите на "червените" стигнаха за изравняване при 10:10, но след това "Амрисвил" отново взе аванс от 16:13, който в последствие нарасна до 21:16 и гостите без проблеми затвориха частта и намалиха изоставането си.

"Армейците" стартираха колебливо и в четвъртия гейм и загубиха първите три разигравания, но след това взеха осем поредни точки, като техническото прекъсване дойде при 8:3. Тогава срещата прекъсната заради проблем с настилката на залата в полето на гостите, но след консултация с треньорския щаб на швейцарците двубоят все пак беше подновен след около 4-5 минути, въпреки че терафлексът не беше оправен.

ЦСКА продължи серията си на 10 поредни безответни точки. В последствие "червените" дръпнаха с 14:4 и до края нямаха особени проблеми да затворят мача.

Снимка: Lap.bg

Най-резултатен за успеха на ЦСКА бе ветеранът Смилен Мляков с 15 точки. Христо Цветанов добави 9, а Яни Георгиев завърши със 7. 

За "Амрисвил" 16 точки отбеляза Себастиан Щегмайер.

Реваншът в Швейцария е след седмица, а "червените" се нуждаят само от два гейма, за да продължат в следващата фаза на надпреварата.