на живо

ЦСКА си свърши рано-рано работата срещу "Арда" и продължава напред за Купата

"Червените" играха близо 40 минути с човек по-малко при победата с 2:0

Lap.bg

ЦСКА се превърна в седмия четвъртфиналист в турнира за Купата на България по футбол. В повторение на финала от миналия сезон "червените" победиха отново "Арда" с 2:0. 

Домакините не допуснаха изненада на стадион "Българска армия", въпреки че близо 40 минути играха с човек по-малко. 

Головете паднаха до 36-ата минута, а след това "червените", които са актуалният носител на трофея, успяха да се опазят от атаките на своите съперници. 

Снимка: Lap.bg

Топката попадна във вратата на "Арда" още в 7-ата минута, но попадението на Жорди Кайседо беше отменено заради нарушение срещу вратаря Иван Караджов.

В 22-ата минута Кайседо все пак попадна в прегръдките на съотборниците си. Той стреля с глава, а топката се отби в Лъчезар Котев и влезе във вратата на гостите. 

Снимка: Lap.bg

В 36-ата минута Кайседо вкара и втория си гол в срещата. Този път той стреля на празна врата след страхотен пас на Георги Йомов. 

В 54-ата минута "червените" останаха с човек по-малко, след като Брадли Мазику влезе опасно в краката на Иван Коконов и беше изгонен с червен картон. 

До края на мача "Арда" се опита да се възползва от ситуацията, но до попадение не се стигна. 

Снимка: Lap.bg

За четвъртфиналите в турнира за Купата на България се класираха още  "Локомотив" Пловдив, "Левски", "Славия", "Берое", "Септември" София и "Лудогорец". Последният мач от осминафиналите между аматьорския "Левски" Крумовград и "Монтана" ще се изиграе на 17 ноември.