на живо

ЦСКА сломи "Локомотив" Пловдив след почивката, Мауридес бележи

"Армейците" победиха "железничарите" с 2:0 за начало на сезона

Lap.bg

С голове през второто полувреме ЦСКА победи с 2:0 у дома "Локомотив" Пловдив в двубой от първия кръг в Първа лига.

В 13-ата минута домакините първи направиха сериозен пропуск. Жеферсон навлезе отляво и подаде към Мауридес, който се размина с топката, а вратарят Антони Милина изчисти слабо. Топката попадна в краката на Жоржиньо, който от няколко метра прати топката високо.

Точно след 11 минути Жоржиньо отне топката от стража Милина, който излезе неразчетено, но вместо да нанесе удар или да подаде, реши да показва техника и топката му беше отнета. 

Снимка: Lap.bg

В 27-ата минута при пробив на Умарбаев през центъра, последва опит за пас за Михалевич, топката стигна до нападателя на гостите, той отклони за включващия се Бирсент Карагарен, който стреля в тялото на защитник.

Четири минути преди почивката Парвиз Умарбаев пробва шут от 30-ина метра, топката профуча покрай десния страничен стълб.

Веднага след началото на второто полувреме резервата Джеси направи пробив отляво и центрира за Мауридес, който от точката за дузпа шутира високо над вратата.

Снимка: Lap.bg

В 52-ата минута Едвин Джеси центрира в наказателното поле, топката стигна до Мауридес и той с глава реализира за 1:0 с първия си гол с червената фланелка.

Десет минути след това Жеферсон направи двойно подаване с Евдин Джеси, след което подаде за Жоржиньо, който изпревари защитата и прати топката за втори път в мрежата зад Милина.

Снимка: Lap.bg

В 72-ата минута Михалевич пропусна от добра позиция да намали изоставането на гостите, след като Чорбаджийски остана под топката. Ударът на Филип Михалевич беше много неточен и топката излезе в аут. 

В рамките на само 60 секунди, между 85-ата и 86-ата минута, Жоржиньо от домакините и Елитон от гостите не успяха да се разпишат и резултатът остана 2:0.

Състави

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Жеферсон, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Борис Секулич, Тиаго Родригес, Кристиан Малинов, Жоржиньо (88-Стивън Перейра), Рубен Пинто, Жанио Бикел (46-Едвин Джеси), Мауридес (78-Валентин Антов)

"Локомотив" : Антони Милина, Димитър Везалов, Стивън Езе, Янко Ангелов, Искандар Джалилов, Игор Банович, Елитон Жуниор, Бирсент Карагарен, Филип Михалевич, Абделхаким Нур Буна, Парвиз Умарбаев (89-Петър Шопов)

Тагове: