на живо

ЦСКА - София стартира с победа в Първа лига след 2:0 в столичното дерби

Диого Виaна отбеляза и двете попадения за "армейците"

Lap.bg

ЦСКА - София успя да надвие Славия в мач от първия кръг на Първа професионална лига, който завърши с резултат 2:0 в полза на "червените". Новото попълнение на "армейците" Диого Виана записа много силно представяне след като отбеляза и двете попадения в столичното дерби.

В началото на мача нямаше опасни положения и пред двете врати, но отборът на ЦСКА - София пое контрола над топката, а Славия залагаше на празните пространства при контраатакуване.

Снимка: Lap.bg

"Армейците" пропуснаха редица възможности като първата опасна атака дойде в 9-тата минута на мача, но вратаря на Славия - Марио Кирев успя да изчисти топката след удар с глава на Кирил Десподов. В 20-тата минута от мача "червените" отново можеха да отбележат, но Александър Бранеков успя да отнеме топката с шпагат от бившия си съотборник Преслав Йорданов точно преди да шутира.

Последва и контраатака за "белите", при която Ивайло Димитров падна в наказателното поле за дузпа след шпагат на Рафа Перес, но реферът Никола Попов остави играта да продължи. 

Снимка: Lap.bg

Първото попадение за "червените" падна след полувремето, в 57-та минута на мача като голът дойде след двойно подаване на португалеца Диого Виана и сънародника му Арсени Нунеш, който го изведе отдясно в наказателното поле. Вратарят на гостите Марио Кирев подложи крак, за да избие топката, но след удар в напречната греда, топката влезе във вратата на Славия.

Най-фрапантният пропуск за ЦСКА - София дойде 20 минути преди края на двубоя, когато нападателят Преслав Йорданов излезе сам срещу вратаря на "белите", но ударът му прелетя покрай гредата.

В 77-та минута Виана отбеляза втори гол с екипа на "армейците" след контраатака на домакините. Португалецът успя да се справи с Буров и Петко Христов и след това копна топката над Марио Кирев, за да я прати в далечния ъгъл и така да направи резултата 2:0.