на живо

ЦСКА в търсене на добър резултат срещу "Виктория" Пилзен

Двата тима ще изиграят първия мач от плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите

Lap.bg

Европейското приключение на ЦСКА продължава. Футболният тим е само на крачка от класиране за груповата фаза на най-новия турнир на УЕФА - Лигата на конференциите. И тази крачка започва днес (19 август).

"Червените" гостуват на "Виктория" Пилзен в първи мач от плейофите в надпреварата. 

Тимът на Стойчо Младенов се изправя срещу трети съперник в Европа. ЦСКА успя да отстрани "Лиепая" след дузпи и "Осиек" без особени проблеми. Сега на дневен ред е 5-кратният шампион на Чехия.

Снимка: Lap.bg

Българският тим се надява да продължи традицията и за втора поредна година да играе в групите на европейски клубен турнир, след като през сезон 2020/2021 се добра до четворките в Лига Европа.

Що се касае до "Виктория", последният успешен сезон на чешките представители в Европа беше 2018/2019, когато отборът игра в груповата фаза на Шампионската лига, а след това и в елиминациите на Лига Европа. Тимът от Пилзен не пази добри спомени от срещи с български отбори. През 2016 г. "Лудогорец" го отстрани от битката за място в групите на най-силния европейски клубен турнир.

Снимка: Lap.bg

Треньорът Стойчо Младенов със сигурност няма да допусне отпускане в редиците на "червените". Футболистите са отпочинали, тъй като мачът им с "Локомотив" София от първенството беше отменен, а преди това и срещите с "Арда" и "Лудогорец".

Ще успее ли тимът от стадион "Българска армия" да се прибере у нас с добър резултат преди реванша след седмица? Ще разберем по-късно днес!

Снимка: Lap.bg