на живо

ЦСКА разнищи "Верея" и се доближи до лидера "Лудогорец"

Победа с 5:1 за "армейците"

Lap.bg

ЦСКА съкрати разликата с лидера в класирането "Лудогорец", след като победи с 5:1 "Верея" в мач от 29-ия кръг на Първа професионална футболна лига на България. "Червените" са с три точки зад шампионите, които по-късно тази вечер гостуват на "Левски" в София.

ЦСКА не се затрудни и за миг с гостуващите старозагорци и вкара три гола още през първото полувреме, а освен това Станислав Манолев уцели напречната греда от пряксвободен удар в деветата минута. В 17-та обаче Роланд Алберг откри резултата с хубав удар от воле след центриране на Манолев, а Божидар Чорбаджийски вкара два пъти с глава в 29-та минута и в първата на добавеното време. Той засече топката след центрирания на Алберг и Тиаго Родригеш, който беше сменен през втората част.

Алберг вкара втория си гол в мача в 53-та минута след асистенция на Рафаел Енрике, който също беше заменен през втората част.

Рубен Пинто беше третият играч в червено, който треньорът Стамен Белчев смени през втората част, за да го запази за мача с "Левски" в сряда. Домакините пък допуснаха гол на Мохамед Шемлал в 83-та минута. Той получи асистенция от Венцислав Христов, който пресече грешен пас на вратаря Витаутас Черниаускас.

ЦСКА оформи крайния резултат в първата минута на добавеното време, когато Станислав Манолев се разписа от дузпа.

След загубата с 1:5 "Верея" остана на десет точки от петия в класирането на първата шестица "Ботев" Пловдив, който загуби с 2:3 днес срещу "Берое".

Състави

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Стойчо Атанасов, Жеферсон Телес, Божидар Чорбаджийски, Рубен Пинто (75-Валентин Антов), Роланд Алберг, Станислав Манолев, Раул Лое, Енрике Рафаел (62-Александър Георгиев), Тиаго Родригеш (53-Александър Барт) и Александър Дюлгеров

"Верея": Пламен Колев, Здравко Запрянов, Илия Мунин, Иво Иванов, Костадин Слаев (46-Пламен Тенев), Георги Андонов (63-Мохамед Шемлал), Юлис Обаме-Ндонг, Венцислав Бенгюзов, Валери Домовчийски (56-Антон Огнянов), Денислав Станчев и Венцислав Христов

Тагове: