на живо

ЦСКА взе само точка от домакинството си на "Ботев"

"Червените" пропуснаха да поведат в Първа лига

Lap.bg

Отборите на ЦСКА и "Ботев" Пловдив завършиха наравно 1:1 в двубой от 16-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Българска армия" в столицата.

С равенството "червените" събраха 35 точки и се доближиха на точка от лидера "Лудогорец", който по-късно днес гостува на "Локомотив" Пловдив. "Ботев" заема пето място в подреждането с 26 точки.

Мачът започна с натиск на домакините, но чистите опасности пред вратата на Иван Чворович липсваха, тъй като "канарчетата" бяха подредени отлично в отбрана.

В 23-тата минута грешка в центъра на терена позволи на "Ботев" да организира бърза контраатака. Фернандо Виана получи топката в наказателното поле, където бе съборен от Николай Бодуров и главният съдия Волен Чинков не се поколеба да отсъди дузпа за гостите. Зад топката застана Тодор Неделев, който хладнокръвно реализира за 1:0 в полза на "канарчетата".

В 39-ата минута ЦСКА имаше претенции за дузпа, след като Станислав Манолев бе задържан в наказателното поле, но сигнал на главния съдия не последва.

През второто полувреме домакините продължиха да търсят изравнителния гол, но отбраната на гостите изглеждаше подготвена. В отсъствието на наказания Фернандо Каранга нападението на "червените" изглеждаше безидейно и трудно създаваше чисти положения.

Все пак "армейците" стигнаха до изравнителния гол в 79-ата минута, когато гостите си вкараха автогол. Густаво Кулма центрира от десния фланг, а Марин подложи крак и прати топката във вратата на Чворович за 1:1.

В минутите до края и двата отбора можеха да стигнат до победата, след като пропуснаха отлични възможности. Първо мощен удар на Тодор Неделев от близка дистанция бе спасен майсторски от Черниаускас, а след него и Фелипе Бризола пропусна да донесе трите точки на пловдивчани.

Тиаго Родригес също имаше отличен шанс за гол в добавеното време, но стреля над вратата на Чворович и така срещата приключи при 1:1.