на живо

ЦСКА загуби от жертва на Лудогорец (ВИДЕО)

"Армейците" бяха надиграни с 0:1 от Стяуа (Букурещ)

БГНЕС

ЦСКА допусна второ поражение от началото на зимната си подготовка. "Армейците" загубиха с 0:1 контролата с румънския гранд Стяуа Букурещ (ФКСБ), която се игра на един от тренировъчните терени в турския курорт Белек.

В голяма част от срещата лидерът в родното първенство игра по-добре от съперника си, но пропусна няколко чисти голови положения. Победният гол за румънците, които по-рано през сезона бяха елиминирани от Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига, отбеляза Попа в края на първата част.

Още в началото на двубоя футболистите на ЦСКА действаха по-добре на терена, като удари на Тони Силва и Маркиньос бяха отразени от вратаря Александру Кожокару. С добра намеса на вратата за "червените" пък се отличи каращият пробен период Ясин Ел Харуби, който спаси изстрел на Русеску с глава. В края на частта Силва излезе сам срещу стража на Стяуа, но си поведе топката прекалено дълго, а в ответната атака грандът от Букурещ поведе. Точен с диагонален удар от средна дистанция бе Адриан Попа, който получи подаване от Русеску.

През втората част ЦСКА отново имаше по-добри ситуации за отбелязване на гол, но пропуски от чисти позиции направиха Стефан Николич и Жуан Фелипе, чиито удари бяха спасени от Кожокару. Пет минути преди края на срещата изстрел от статично положение на Борис Галчев пък мина на сантиметри от вратата.

Така "армейците" допуснаха втора поредна загуба в контролите си, след като преди дни Рапид (Виена) спечели спаринга със столичани с 2:1. Следващият приятелски мач на ЦСКА е на 6 февруари срещу Слован (Либерец).