на живо

ЦСКА 1948 плаши с напускане на първенството

Столичният тим е недоволен от съдиите

Lap.bg

ЦСКА 1948 обмисля да напусне Първа лига заради отношението на няколко комисии на БФС. В сайта си "червените" изразиха възмущението си от съдията Димитър Димитров, който ръководи мача с "Ботев" в Пловдив, загубен с 1:3.

Според столичния тим има "недопустимо погазване правилата и ощетяване".

"От вчера започнахме обсъждане за изваждане на отбора от първенството. Отношението от страна на съдийската, лицензионната и дисциплинарната комисия към нашия отбор минава всякакви граници. Ако няма сериозни промени, може да не стартираме след зимната пауза", са съобщили от клуба пред "Спортал".

"Главният арбитър Димитър Димитров погази всякакви съдийски норми, отсъждайки несъществуваща дузпа в полза на "Ботев" Пловдив за сблъсък извън наказателното поле. Настояваме Димитров да поеме персонална отговорност за неспособността (или нежеланието) да вземе правилното решение в тази ситуация. Същото важи и за Георги Иванов - рефера, отговорен за ВАР", посочват от ЦСКА 1948, като изтъкват, че не целят да омаловажат успеха на "жълто-черните".

Снимка: Lap.bg

"Настояваме двамата да бъдат извадени завинаги от професионалния футбол, защото решенията им подриват доверието в съдийското поприще и обезсмислят труда на състезатели, ръководители и собственици на професионалните футболни клубове в България. Ако не бъде понесена персонална отговорност от нарушителите, то следва членовете на съдийската комисия да понесат тази отговорност за отсъжданията на своите подопечни", добавят от клуба.

"Червените" припомнят, че са извървели честно пътя от областната група до елита и продължават да работят "ден по ден за развитието на футболния продукт в България".

"Тенденциозното и явно грешно съдийство обаче пречи на този продукт да се развива. То отблъсква зрители, спонсори и рекламодатели, защото поставя под въпрос наличието на феърплей.", добавят от клуба.

Според ЦСКА 1948 предстоящият конгрес на БФС "не е повод за отлагане на неудобни решения, а дори напротив - възможност да бъде даден сигнал, че има желание за промяна в управлението на футболната игра".