на живо

Цветан Соколов: Извинявайте! (ВИДЕО)

"Глупостите, които направих днес, бяха много", каза волейболистът след загубата от Канада

Lap.bg

Диагоналът на националния отбор по волейбол - Цветан Соколов, пое вината за загубата на "лъвовете" от Канада с 1:3 в среща от Световната лига, играна във Варна. Минути след мача той се извини на феновете.

"Според мен загубихме този мач заради мен, не можах да помогна с нищо на отбора. Няма какво повече да кажа. Просто не се получаваха нещата, които знам да правя и мога да правя, а всяко нещо, което опитвах, не ставаше. Или ставаше грешка, или ставаше точка за тях. Така, че мога да кажа само едно "Извинявай!" на отбора. Това е и гледаме напред. Умора има, но по време на един мач няма как да се пестиш", каза Соколов.

"Моите глупости бяха много повече от вчера. Не бих казал, че отборът е направил толкова много грешки, но аз направих може би най-слабия си мач за тази година честно казано. Толкова много индивидуални грешки направих и неправилни решения от моя страна", поясни той.

България ще излезе срещу олимпийските шампиони от Бразилия утре (11 юни) в последна среща от турнира у нас.

"Защо да нямаме шансове срещу Бразилия? Отбор са, хора от другата страна, всеки прави грешки, както видяхте и вие днес. Излизаме да играем, да дадем нашата игра и да се надяваме, че това, което беше днес, няма да се повтори. Олимпийски шампиони са, но това не означава, че са застраховани от загуба", завърши диагоналът.

Следващият турнир на националите ще бъде от 16 до 18 юни в Аржентина, където ще играем срещу Бразилия, Сърбия и домакините.