на живо

Цветана Пиронкова е на победа от основната схема на "Уимбълдън"

Тя победи Найкта Бейнс във втория кръг на квалификациите

БГНЕС

Само още една победа дели Цветана Пиронкова от участие в основната схема на третия за годината тенис турнир от Големия шлем - "Уимбълдън". 

Българката се класира за третия кръг на квалификациите, след като победи без особени проблеми Найкта Бейнс с 6:1, 6:2 за по-малко от час. Противничката ѝ е номер 293 в световната ранглиста и до края не успя да се противопостави качествено на пловдивчанката. 

Снимка: БГНЕС

Пиронкова победи в първия кръг американката Усуе Арконада и, ако спечели и третия си мач, ще намери място сред 128-те тенисистки, които ще се борят за титлата. 

В следващия кръг тя ще срещне победителката от мача между рускинята Варвара Флинк (№197) и Ана Конюх (№129) от Хърватия.

Пиронкова не е играла в основната схема на "Уимбълдън" от 2017 г. насам. Тя излезе по майчинство тогава, а при завръщането ѝ през 2020 г. турнирът беше отменен. Най-доброто представяне на българката в Лондон е полуфинал през 2010 г.

Снимка: Getty Images

Другите две български представителки в квалификациите - Виктория Томова и Елица Костова, отпаднаха съответно от американката Даниел Лао и китайката Ксиню Уан.