на живо

Цветана Пиронкова: Поех риск. Щастлива съм

Българката се класира за трети кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис

Getty Images

Цветана Пиронкова определи като риск решението ѝ да се завърне на корта след почти 3 години пауза точно на Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката показва страхотна игра на турнира от Големия шлем - първи след принудителната пауза в сезона заради пандемията от коронавирус, и вече е в трети кръг на надпреварата.

Пловдивчанката успя да победи рускинята Людмила Самсонова в първия кръг, а след това да се справи с 16-ата в световната ранглиста Гарбине Мугуруса.

"Наистина съм много щастлива, че намерих пътя към победата. Това е едно от нещата, които най-много ти липсват да играеш на корта пред публика. Тази атмосфера, която никъде другаде не можеш да изпиташ. Със сигурност поех риск след три години далеч от корта да дойда точно на Откритото първенство на САЩ - на голямата сцена.", заяви Пиронкова минути след победата.

"Няма да го крия, не съм имала особени очаквания при първото си участие на такъв голям турнир. Но това е добре дошло, щастлива съм", каза още тя.

В следващия кръг българката ще играе срещу Дона Векич от Хърватия. Това ще е четвърти мач между двете, като Пиронкова има предимство от 3:0 победи.