на живо

Цвети Пиронкова: Нямам търпение да се завърна в Мелбърн (ВИДЕО)

Пловдивчанката ще играе на Откритото първенство на Австралия за първи път от 2017 г.

Instagram

За 13-и път в своята кариера Цветана Пиронкова ще бъде в основната схема за Откритото първенство на Австралия по тенис. 33-годишната пловдивчанка трябваше да премине през квалификациите, за да намери участие сред най-добрите в първия за годината турнир от Големия шлем.

Минути след победата над Маргарита Гаспарян, която я класира за първо участие в Мелбърн от 2017 г., Пиронкова записа кратко видеообръщение към феновете.

Снимка: Reuters

"Здравейте на всички. Много съм щастлива, че се класирах за основната схема на Australian Open. Наистина съм развълнувана да се завърна в Мелбърн, тъй като не съм била там от няколко години. Нямам търпение", каза първата ни ракета.

При последното си участие на Откритото първенство на Австралия преди четири години, Пиронкова отпадна на старта след загуба в три сета от Агнешка Радванска.

Снимка: usopen.org

Най-високото ѝ класиране е втори кръг, като българката е достигала няколко пъти до тази фаза. Последният бе през 2015-а след убедителна победа над Хедър Уотсън в първи кръг. Във втория обаче тя отстъпи пред Доминика Цибулкова.

Заради пандемията Откритото първенство на Австралия бе отложено с няколко седмици и ще започне на 8 февруари.