на живо

Цветков: Стига толкова! Поведението на бащата на Джокович е срамно

Президентът на БФТ не може да намери оправдание за думите на Сърджан Джокович

Lap.bg

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков се срамува от обвиненията на бащата на Новак Джокович - Сърджан, че Григор Димитров е заразил сина му с коронавирус при пристигането си в Белград.

Според Цветков, който е и член на Борда на директорите на Международната тенис федерация, "част от антуража на световния номер 1 не отговаря на стандартите за феърплей и етика".

Снимка: Reuters

"Срам ме е, сърбите са наши братя, а Сърджан говори такива неща. Това е неоправдано поведение. Не знам всички факти по този случай, но това трябва да спре. Новак е шампион, но изглежда, че част от антуража му не отговаря на стандартите за феърплей, тенис култура и етика. Стига толкова! Той нападна Федерер, а сега и Димитров. Това е недопустимо и трябва да се спре. Говоря като член на Борда на директорите на Международната федерация по тенис", каза Цветков пред френското издание "Екип".

Снимка: btvnovinite.bg

Той смята, че организирането на веригата от демонстративни турнири "Адрия Тур" в този момент не е било правилно.

"Новак искаше да направи нещо добро за страната си, родния си град и семейството си, но сбърка с "Адрия Тур". Може да се извини, но не бива да обвинява други. Това е дребнаво", коментира още Цветков.