на живо

Цветомир, който ще получи нова количка за баскетбол: Чудесата се случват! (ВИДЕО)

Новата кауза на БКХУ "Левски" е закупуването на специализиран бус за играчите

Цветомир, който ще получи нова количка за баскетбол: Чудесата се случват! (ВИДЕО)

"Вярвам в чудеса! Те се сбъдват! Вярвам, че това е едно от чудесата, които е трябвало да ми се случат" - думите са на едно 16-годишно момче, което отказва да спре да се бори и това му се отплаща!

Той е Цветомир Цветков и играе в баскетболен клуб за хора с увреждания "Левски", а скоро ще може да използва и новата си по-лека и маневрена количка. Тя му е подарък от всички хора, които го накараха да повярва в чудото на добрината. 

От неделя (14 юни), когато за първи път ви разказахме историята на Цветомир, до понеделник (15 юни) нужната сума от 9000 лв. беше събрана. Само за 24 часа една мечта се сбъдна! Количката от карбон, която ще замени старата метална, вече е поръчана.

"Чувствам се много добре и много благодарен на всеки един от хората, които са дарили за тази кауза. Това е нещо, което не мога да опиша дори. След излъчването на репортажа телефонът ми не спираше да звъни, да ми пишат. Много допринесохте за това да се съберат много бързо парите, даже да се съберат двойно повече, отколкото трябваха. Чудо е за толкова кратко време да се събере толкова голяма сума", разказва Цветомир.

Героят в сянка носи името Димитър Костов и е капитан на БКХУ "Левски". Той пръв дарява събраните 1200 лв. за своя рожден ден. Това слага началото на кампанията.

"Аз не знаех, докато не видях един пост във "Фейсбук". Цъкнах върху него и видях, че има такава инициатива. Наистина съм му много благодарен, че направи това нещо за мен. Когато си сам е малко по-трудно, когато имаш редица хора, които да ти помагат, е малко по-лесно. Знаеш, че има кой да ти помогне и нещата се случват рано или късно", благодарен е Цветомир.

По сметката на баскетболиста вече има над 13 000 лв. Той има план за тях и със сигурност не е изненада, че е свързан с любимия му спорт и неговия отбор. Новата голяма цел е да бъде закупен специализиран бус, с който тимът да може да се придвижва.

"Новата ни кауза е да съберем пари за специализиран бус, с който да се придвижваме от точка А до точка Б целият отбор, а да не се трупаме хиляди коли. Сега се събираме по 5-6 човека в кола, количките се предоставят от куриерска фирма. Организацията е на ниво, но, ако има такъв бус, ще ни е 3 пъти по-лесно, отколкото в момента", обяснява Цветомир.

Баскетболът не е само спорт за нашия герой. На паркета той се чувства най-добре и изобщо няма да преувеличим, ако кажем, че не си представя живота си без оранжевата топка в ръце.

"Много пъти съм мислил върху това да стана треньор. Дори съм си представял как тренирам хората. Първото, на което бих научил всеки един човек, е да бъде добър с другите. След това - на нещата, които умея, а това е баскетболът. Искам да съм на терена колкото се може повече време, а след това защо да не опитам да стана треньор?! Знам, че ако изляза от залата, ще ми бъде много по-трудно. Аз се научих да живея с баскетбола. Тренирам баскетбол от 9 години и, ако не отида на тренировка, се побърквам. Когато дойде коронавирусът и затвориха всяко едно заведение, в което се събират много хора, си казах: "Това кога ще свърши? Искам вече да ходя на баскетбол! Не ми пука! Дори да има COVID-19, аз трябва да отида на баскетбол". Това е част от живота ми, която не искам никога да си заминава", категоричен е Цветомир.

Каузата на БКХУ "Левски" за закупуване на специализиран бус може да подкрепите ТУК.