на живо

Д-р Георги Крумов: Пиронкова е доказала, че няма непреодолим съперник

В Пловдив чакат с нетърпение мача от 1/4-финалите на US Open

Д-р Георги Крумов: Пиронкова е доказала, че няма непреодолим съперник

Цветана Пиронкова пише история на US Open след завръщането си от майчинство. Бившата първа ракета на България бе извън кортовете около три години, а тази вечер ще се изправи срещу Серина Уилямс на 1/4-финалите на турнира от Големия шлем в Ню Йорк. 

Вицепрезидентът на родната федерация по тенис д-р Георги Крумов похвали Пиронкова за страхотната игра. Той вярва, че сблъсъкът между Цвети и Серина ще бъде сблъсък на характери.

"Смятам, че майчинството за всяка една жена дава един нов поглед към живота и преоткрива ценности. Това стимулира една жена, спортистка като Цветана, тя подсъзнателно го прави за сина си.", коментира Крумов за предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Винаги очакваме от нея победи. Tя е доказала, че няма непреодолим съперник, побеждавала е почти всички от топ 20. Мачът е непредвидим. В тениса се играе до последната точка, a двете са в равни условия. Ще имаме сблъсък на две жени с характер.", добави вицепрезидентът на федерация.

Феновете в родния й Пловдив са в екстаз и чакат с нетърпение мача, който започва в 19 ч. Те се подготвят да гледат срещата на голям екран на кортовете на "Локомотив".