на живо

Да дебютираш за "Юнайтед" с номер от... ПСЖ

Мейсън Грийнууд се появи в игра за "червените дяволи" при героичната победа в Париж

Reuters

Дебют за "Манчестър Юнайтед"! Звучи като сбъдната мечта! Случи се на 17-годишния Мейсън Грийн и то в един от най-важните мачове на "червените дяволи" за сезона - победата с 3:1 над "Пари Сен Жермен" на осминафиналите в Шампионската лига.

Изглежда като перфектната вечер, но един детайл тормози феновете на английския тим - защо младокът имаше на екипа си емблемата на противника?

Снимка: Getty Images

Бдителните журналисти от Острова не пропуснаха да отбележат, че Грийнууд е излязъл на терена със странно оформена фланелка. Вместо емблемата на "червените дяволи" върху номера, на нея се виждаше тази на ПСЖ. 

Снимка: Getty Images

Вероятно причината е решение на мениджъра Оле Гунар Солскяер в последния момент. Норвежецът изпитваше истинска трудност при определяне на групата за мача, тъй като 10 от неговите основни футболисти бяха контузени или наказани. Самото включване на младока Грийнууд в игра беше определено като риск, въпреки че той е сочен за един от най-талантливите играчи от академията на "Манчестър Юнайтед". 

Явно специалистът е решил да рискува и е използвал помощ от домакините за оформянето на първата тениска на младежа за официален мач с мъжкия тим. 

След като този детайл стана ясен, екипът на Грийнууд бързо стана цел на страстните колекционери. Те обаче едва ли ще го притежават някога. Най-вероятно младежът ще го запази за себе си и като спомен за паметната вечер в Париж, в която "червените дяволи" победиха с 3:1 и се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига след изоставане от 0:2 в първия мач.