на живо

Да плаващ със стил като... "Нова Зеландия" (ВИДЕО)

Победителите в едно от най-престижните състезания по ветроходство показаха новата си яхта

Да плаващ със стил като... "Нова Зеландия" (ВИДЕО)

Ветроходството не е от най-популярните спортове у нас. Истината обаче е, че тези състезания са едни от най-опасните, дълги и скъпи в целия свят. 

Последните победители (2017 г.) в една от най-престижните регати на планетата - надпреварата за Купата на Америка, "Емиратс Нова Зеландия" показаха с какво ще атакуват нови върхове. 

Снимка: Facebook

Новата им еднокорпусна яхта вече е във водата! Тя покрива всички изисквания - дълга е точно 75 фута (22,86 м), достатъчно бърза е и е оборудвана с най-модерните технологии.

Пускането на червената красавица във водата в Окланд беше съпроводено с традиционен танц хака, както и с разбиване на шампанско в корпуса.

Снимка: Facebook

Първоначално яхната трябваше да бъде показана пред света през октомври, но последните приготовления предизвикаха забавяне. То обаче не отне от празничното настроение. На тържествената церемония присъстваха 900 човека, както и всички големи медии в страната.

Всъщност това е втората яхта на "Емиратс Нова Зеландия". Но в тима се надяват именно тя да бъде голямата звезда в новото издание на "Купата на Америка" през март. Надпреварата се провежда от 1851 г. насам, като през 2021 г. ще бъде нейното 36-о издание.