на живо

Да преподпишеш футболен договор на 50

Японският футболист Казуйоши Миура е играл в 15 клуба на 4 континента

Много футболисти решават да се откажат от футбола преди да навършат дори 35 години. За японския играч Казуйоши Миура тези правила не важат!

50-годишният ветеран подписа нов договор с настоящия си клуб - "Йокохама", който играе във втора дивизия на Япония. Сделката означава, че нападателят ще започне своя 33-ти сезон в кариерата, която стартира в бразилския "Сантос" през 1986 г.

За толкова много години японецът е преминал през 15 клуба на 4 континента. Футболистът е и един от най-известните в Япония, като е изиграл 89 мача за страната си, а 139-те гола в местната "Джей Лига" го превръщат в шестият най-резултатен играч в първенството.

Дългата кариера на Миура е повече от любопитна. На 15 той напуска Япония в посока Бразилия, за да следва своята футболна мечта. Моментално е привлечен от "Сантос", където прави и професионалния си дебют на 19, четири години след като е взет от юношите. След като напуска тима, Казуйоши прекарва 3 сезона в бразилското първенство, което е последвано от връщане в родината и ново предизвикателство: Европа.

На Стария континент легендарният японец се играе с кратки паузи в "Дженоа" и "Динамо" Загреб преди да отиде отново в Япония. Приключенията на Миура далеч не приключват - играчът за кратък период от време защитава цветовете на австралийския "Сидни". 

На 38 години през 2005 г. ветеранът подписва с "Йокохама" повторно, изигравайки над 200 срещи до ден днешен.

Дали това се очертава да бъде последният договор на играча? Само времето ще покаже.