на живо

Да проникнеш на "Етихад", за да седнеш на козирката (ВИДЕО)

Изгониха група ентусиасти, влезли посред нощ на стадиона "Манчестър Сити", с полиция

Да влезеш на стадион, само за да... поседнеш върху козирката. Група ентусиасти от Манчестър успяха да проникнат в едно от спортните бижута в града - стадиона на "Манчестър Сити" "Етихад". 

Момчетата, които се оказаха запалени по паркура, "финтираха" доста смело охраната и дори успяха за кратко да поседнат на козирката на спортното съоръжение, което събира над 55 хил. зрители.

Без проблем младежите прескочиха оградата, а през паркинга се изкачиха на трибуните. От там пък достигнаха главната си цел - козирката, а на последователите си в социалните мрежи показаха наистина спираща дъха гледка.

Забавлението им обаче трая кратко, след като в него се намеси местната полиция. Служители на реда, въоръжени с автомати и с хеликоптер, който чакаше за подкрепление, свалиха групата набързо от покрива, а след това конфискуваха и част от заснетия материал.

В клипа, който момчетата качиха, се казва, че от "Манчестър Сити" възнамеряват да повдигнат обвинения срещу тях, а охранителят на спортното съоръжение е заявил, че ако ги види още веднъж на стадиона, ще им "смачка главите".

Това не е първият случай, в който почитатели на паркура "превземат" стадион в Англия. През декември 2016 г. беше изкачен "Емиратс", а по-рано "Олд Трафорд".