на живо

Да се оковеш за стадиона против фалит (ВИДЕО)

Бившата собственичка на английския "Бери" с емоционален акт

burytimes.co.uk

Футболът многократно е доказвал, че е доста повече от спорт. Емоциите по време на мач на любимия тим са огромни и когато си застрашен да ги загубиш, нещата излизат извън контрол.

Като при Джой Харт - бившата собственичка на английския третодивизионен "Бери". Отчаяна заради лошото състояние на любимия тим, тя реши да се... заключи с белезници към стадиона. 

Харт е потомствено свързана с "Бери". Нейният баща Лес е бивш футболист, мениджър и психолог в клуба. Сега тя се опитва да привлече вниманието към проблемите в тима. 

"Ще седя тук, докато мога. Надявах се, че ще мога да се завържа за трибуната, кръстена на баща ми, но тук съм пред входа към администрацията. Вече имам и много последователи", заяви тя.

Настоящият собственик Стийв Дейл трябва да продаде клуба или да предостави доказателства, че има достатъчно средства, за да завърши сезона. В противен случай клубът ще бъде изхвърлен от първенството.

За закупуването на тима вече беше отправена една оферта, но Дейл я отхвърли. Той стана собственик на отбора през декември 2018 г., след като плати 1 паунд на предишните шефове, но така и не успя да оздрави клуба. Крайният срок за доказване на стабилно финансово състояние на 134-годишният "Бери" е петък (23 август).

Феновете подкрепиха протеста на Харт, като донесоха на стадиона ковчег с годината на основаване - 1885 г. и въпросителен за годината на край на дейността на футболния тим.

"Бери" е двукратен носител на ФА Къп от началото на ХХ век - 1900 и 1903 г., а в първенството прави най-доброто си класиране през сезон 1925/1926 - четвърто място в елитната група.

Тагове:

Бери фалит