на живо

Босът на "черните котки" готов да ги подари

Собственикът на "Съндърланд" - Елис Шорт, би дал клуба на човек, който да изплати натрупаните дългове

Getty Images

Тежки времена са настанали за "Съндърланд". През миналия сезон клубът от Северна Англия не успя да запази мястото си във Висшата лига, като завърши на последната двадесета позиция със само 24 точки.

Изпадането обаче не е най-лошото, което се случва с отбора от "Стейдиъм ъф Лайт". През настоящата кампания "черните котки" са на дъното и във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип. До края на сезона остават 13 кръга, като изоставането на "Съндърланд" е от три точки и мач повече. 

Снимка: Getty Images

Обстановката на "Стейдиъм ъф Лайт" е много тежка и във финансова гледна точка. Собственикът на клуба - Елис Шорт, се опитва от известно време да го продаде, но липсата на купувач кара бизнесмена да достигне до интересно решение - от 50-те милиона, които са го удовлетворявали да даде клуба в други ръце, сега е готов да го подари, като има едно единствено условие: да бъдат изплатени натрупаните дългове. По данни от 2016 г., те възлизат на внушителните 137,5 милиона паунда.

В края на същата година, когато тимът е все още част от най-високото ниво на Острова, има кандидати за оглавяване на отбора, но Шорт отказва оферти от 170 милиона паунда.

Повече от половината дълг е към лондонски бизнесмен. Твърди се, че при евентуална сделка може да опрости част от задълженията, които възлизат на 69 милиона.

Какво ще бъде бъдещето на клуба - все още никой, освен собственика, не знае...