на живо

Да вкараш дебютния си гол срещу "Манчестър Сити"... с удар от 30 метра

Че Адамс няма да забрави победата на "Саутхемптън" срещу "гражданите"

Reuters

Че Адамс откри по впечатляващ начин головата си сметка във Висшата лига. 23-годишният нападател се разписа за първи път за "Саутхемптън" със страхотен прехвърлящ удар от 30 метра, а с това попадение тимът му победи с 1:0 "Манчестър Сити".

"Гражданите" загубиха за трети път гостуване във Висшата лига през този сезон.

Адамс, който бе привлечен от "Бирмингам" за 15 милиона паунда през юли 2019 година, не успя да вкара гол в предните си 24 мача във Висшата лига. В 16-ата минута обаче Олександър Зинченко загуби топката преди центъра, а Че Адамс видя излезлия вратар Едерсон и стреля с едно докосване, изпращайки прецизен прехвърлящ удар от 30 метра в мрежата на гостите.

"Сити" отговори с масиран натиск, но Алекс Маккарти се превърна в герой за домакините и опази мрежата си суха. Той отрази мощен шут на Рахим Стърлинг, почти сигурен гол след удар с глава на Давид Силва и спря с крака опит на Рияд Марез за изравняване. Фернандиньо пък удари греда.

След почивката играчите на Пеп Гуардиола продължиха да пресират, но "светците" удържаха преднината си и вече са 13-и с 43 точки от 33 мача. "Сити" е с 66 точки и на 23 от шампиона "Ливърпул".