на живо

Да затънеш в истанбулския сняг: Президентът на "Марица" с разказ за снежна Турция

Отборът вече е в хотела в Анталия

Да затънеш в истанбулския сняг: Президентът на "Марица" с разказ за снежна Турция

Втородивизионният футболен "Марица" Пловдив вече е в хотела си в Анталия, Турция. Играчите и треньорите тръгнаха за курорта заради зимната си подготовка в понеделник (24 януари), но бяха хванати в снежния капан в Истанбул.

"Пътувахме още в понеделник. Трябваше да сме на летището около 4:00 ч. местно време, но 20 км преди него магистралата беше запушена отвсякъде заради снежната буря и бяхме заклещени отвсякъде от много тирове, които бяха закъсали. Просто нямаше къде да отидем", разказа президентът на тима Йордан Влашки.

Той пресъздаде обстановката, в която българският отбор прекара около 35 часа.

"Бързо свършиха храната и водата, още вечерта, когато заседнахме. За радост имаше бензиностанция на 3 км. В най-голямата буря се наложи момчетата да отидат да вземат храна и вода, защото нямахме достатъчно", разказа той и добави:

Снимка: Facebook

"Свързахме се с консулството. Казаха, че знаят за нас, постоянно следят, че сме с приоритет. Но беше доста сложно. Чак в 1:00 през нощта видяхме първия снегорин и то насреща. Градусите бяха минус 4 - минус 6. Снегът някъде стигаше до метър, от силния вятър имаше навявания. Беше непроходимо"

Влашки заяви, че графикът за контролни срещи и тренировки на тима в Анталия вече е нарушен. 

В курорта вали сняг за първи път от 30 години, а в голяма част от Турция ниските температури предизвикаха транспортен хаос.