на живо

"Daily Mail": Кафу, Марселиньо и Кешеру ще създадат неприятности на "Арсенал"

Английското издание представя "Лудогорец" преди мача от Шампионската лига с "артилеристите'

Lap.bg

Английското издание „Daily Mail” обърна внимание на българския шампион "Лудогорец" преди мача от Шампионската лига с "Арсенал" тази вечер и отбеляза, че "орлите" притежават трима футболисти, които могат да създадат неприятност на защитата на "артилеристите". 

Става дума за Джонатан Кафу, Марселиньо и Клаудиу Кешеру:

"Джонатан Кафу се намира в отлична форма от началото на сезона и вече отбеляза две ключови попадения в Шампионската лига - първо срещу "Цървена звезда" от предварителния кръг, след което се разписа и при гостуването на "Базел".

"Марселиньо е изключително класен бразилец и от пристигането си в "Лудогорец" има 57 гола в 197 мача. Той е най-креативният футболист на българите".

"Клаудиу Кешеру е вторият най-резултатен играч на "орлите". Въпреки че от началото на кампанията в Шампионската лига той е играл едва две минути, се представя на ниво в българското първенство и несъмнено може да затрудни домакините от "Арсенал", посочват в изданието.

"Лудогорец" не е достатъчно известен на Острова и затова медията е решила да хвърли малко повече светлина върху съперника на "артилеристите":

"Тимът от Разград, известен с прозвището си „орлите” е открит едва преди 15 години – на 18 юни 2001 г. Клубната история обаче се променя изцяло през септември 2010 г., когато „Лудогорец’ става собственост на бизнесмена Кирил Домусчиев. Той подпомага финансовото благоденствие на отбора и инвестира значителна сума в закупуването на няколко класни играчи. Това дава резултат и още в първата си година в елита на България "Лудогорец" постига требъл. От тогава "орлите" доминират изцяло в местното първенство, печелейки титлата всеки сезон от 2011 г. насам", се казва в статията.

Според медията, най-запомнящият се момент за „Лудогорец” в европейкските клубни турнири е отстраняването на „Стяуа” и влизане в групите на Шампионската лига през сезон 2013/14 г.

"В 119-ата минута на мача стражът Владислав Стоянов е изгонен и поради изразходването на възможните смени под рамката на вратата застава защитникът Козмин Моци. Румънският бранител не само отбелязва от бялата точка, но и спасява две дузпи, благодарение на което „зелените” се класират за първи път в историята си за групите на Шампионската лига", допълва изданието.

Тази вечер "Арсенал" приема "Лудогорец" в трети мач от първа група на Шампионската лига. Двубоят започва в 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по bTV Action, а студиото преди него стартира в 21:00 ч.