на живо

Дамбраускас: Футболистите ми бяха под средното ниво срещу ЦСКА

"Важно е да неутрализираме противника", заяви треньорът на "Лудогорец" преди реванша от полуфинала

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас очаква подобрени във формата на своите футболисти за реванша от полуфинала в турнира за Купата на България срещу ЦСКА утре (14 април). 

Специалистът не пропусна да разкритикува възпитаниците си, че са играли под средното ниво в първия мач на стадион "Българска армия" преди седмица, завършил 1:1.

"Няма шанс някоя титла да бъде спечелена лесно. Ако на някой фенове им изглежда отстрани, че отборът, който е фаворит в мача задължително трябва да спечели - не е така. Виждам моите играчи колко трябва да се изпотят, за да вървим както трябва. Смятам, че не бяха много нещата, които ми харесаха срещу ЦСКА. Всички играха под средното ниво, което можем. Сигурен съм, че ще се представим много по-добре. Последният мач беше след дълга почивка за националните отбори, когато не тренираха всички. Сега вече изиграхме два мача и си върнахме ритъма", заяви Дамбраускас.

Снимка: Lap.bg

"Говорейки за тактиката, най-важното нещо е да неутрализираме противника не с нещо друго, а със собствената си игра. Това ни беше идеята и в София. Сега у дома няма към какво да се нагаждаме. Ние ще играем нашата игра и ще се опитваме да доминираме", разкри още специалистът.

Треньорът разкри, че на линия за мача ще бъдат Светослав Дяков, Антон Недялков, Доминик Янков и Сисиньо, които бяха контузени. 

Снимка: Lap.bg

"Ако погледнем нещата от пъзела имаме доста нови играчи. Смяна на треньори, лоша кампания в Европа - тези неща влияят на увереността. Борим се за големи неща и смея да твърдя, че се получават. Увеличаваме преднината си. Продължаваме да участваме в турнира за Купата на България. Трябва да подобрим стила си, защото има мачове, в които има по 10-15 минути, когато изглеждаме така, както искаме, но после формата спада, след това пък се вдига. Има непостоянство, което не ми харесва", каза още Дамбраускас.

"Лудогорец" не е играл на финал в турнира за Купата на България от 2017 г. насам, докато ЦСКА загуби миналогодишния решаващ мач за трофея след изпълнение на дузпи срещу "Локомотив" Пловдив.

Снимка: Lap.bg