на живо

Дамбраускас: "Лудогорец" е жертва на успехите си в миналото

Треньорът смята, че в клуба винаги има напрежение

Lap.bg

Бившият треньор на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас смята, че отборът е жертва на големите си успехи в миналото и затова сега има проблеми.

Дамбраускас бе уволнен в началото на октомври след загубата от "Цървена звезда" в Лига Европа. Специалистът прекара в Разград около 10 месеца.

Снимка: Lap.bg

"Напрежението в "Лудогорец" идва от постигнатите успехи в миналото. Да играеш в Шампионска лига, в Лига Европа те поставя под натиск. Каквото и да направиш, нямаш особен шанс да не е правено преди това. Не е най-големият клуб в Европа, но е играл успешно в турнирите, отстранявал е известни противници, играл е с "Реал", "Милан", "Интер", ПСЖ - най-големите отбори. Какво по-добро можеш да сториш? Но хората искат най-доброто. Това е достойно за уважение, но не носи най-положителната енергия на света. Когато живееш само с миналото, губиш реална представа за настоящето", каза Дамбраускас пред 15min.lt в родината си Литва.

Според специалиста "в "Лудогорец" винаги си под напрежение, особено от клубната администрация.

"След загубата на собствениците вероятно им липсваше търпение. От една страна, беше неочаквано, но от друга, винаги знаеш, че това може да ти е последният мач. Успяхме да стабилизираме отбора, в клуба имаше преходен период. Моята задача беше да реформирам", каза още Дамбраускас.